Vilket golv ska du välja?

Att välja golv kan ibland kännas som en snårskog och du som renoverar känner säkert igen det. Det finns mängder av olika golv ute på marknaden, men vilket är det som passar just dig och det rum du renoverar? För att välja det rätta golvet är det många saker som bör tas i beaktning. Här nedan följer därför några tips på var du ska börja.

Den första frågan du bör ställa dig är var ska golvet läggas, det vill säga i vilket rum? Är det ett rum som dagligen utsätts för mycket påfrestningar eller är det ett rum som sällan används. Utifrån detta bör även funderingar om golvets yta göras. Ska golvet vara lätt att rengöra eftersom det planeras att läggas i kök? Då passar exempelvis ett lackerat golv bra. Eller ska det ge rummet en rustik känsla eftersom det sitter i ett vardagsrum? För då skulle ett inoljat trägolv vara att rekommendera. Olja gör nämligen så att träets struktur blir synligt. Sedan handlar det även om hur du vill att rummet ska upplevas. Ska det exempelvis vara ett ljust eller mörkt golv? Ska det vara mönstrat eller inte? Tänk här även på att beroende på vilket håll ett golv läggs kan det ha stor betydelse och att detta även gäller omönstrade golv. För att avgöra detta gäller det att inte bara ha golvet i åtanke utan ta helheten i beaktning, det vill säga de tre huvudkomponenterna golv, väggar och tak. Med andra ord är det ett samspel som avgör resultatet. Ta med dina tankar och funderingar in till oss i butiken så hjälper vi dig att plocka fram det bästa golvet utefter dina önskemål. 

Golvabia
Tarkett
Golvabia

5 funderingar inför val av golv:

 1. I vilket rum ska golvet läggas?
 2. Är det ett rum som används dagligen så golvet slits?
 3. Ska golvet vara lättstädat eller ha struktur?
 4. Vilket intryck ska golvet i rummet ge?
 5. Vad för helhetskänsla ska, golv, väggar och tak, förmedla?

Bilder: Golvabia och Tarkett

Boka telefonrådgivning

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så fort vi kan

0
  0
  Din varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken