Nu är mönstrade tapeter på tapeten!

Enfärgat och enkelt i all ära, men det finns ingenting som lyfter ett rum mer än en mönstrad tapet!

Det finns många saker som är bra att ha i åtanke vid val av tapeter. Framför allt behöver du ta hänsyn till rummets storlek och ljusinsläpp, men även känslan som du vill att rummet ska förmedla. Det är också bra om tapetens färg och utformning går hand i hand med hemmets estetiska röda tråd. Oavsett om du gillar jordnära färger eller föredrar en färgpalett som skriker på uppmärksamhet, så finns det tapeter som passar alla hem och stilar.

Sandberg tapeter – ”Pine tapet”

Med mönstrade tapeter kan du skapa en riktig wow-känsla i ditt hem. Men det kan vara svårt att veta vad som passar i just dina rum. Ett tips är att se till husets egen karaktär, vad är det exempelvis för färg och material på golv, foder och dörrar? Genom att välja tapeter som fångar upp och harmonierar med rummets fasta färger skapas ett lugn, även om tapeten i sig är extra vagant. Att mönstrade tapeter gör rummet ”mindre” är en gammal skröna som borde ha skrotats för längesen. Tvärtom så får mönstrade tapeter rummet att kännas större och framför allt högre, vilket skapar en fantastisk rymd i rummet. Ljusinsläppet spelar såklart en stor roll vid val av tapet, och ibland kan det vara bra att tillföra lite extra belysning för att en tapet ska komma till sin rätt. Men rätt typ av belysning går det dessutom att skapa ytterligare effekter till ditt rum.

Under det senaste året har jordnära färger och botaniska mönster inspirerat tapetskapare, och flera av våra mest populära tillverkare har tagit fram kollektioner som andas blomster och natur. Till exempel har Boråstapeter släppt succékollektionen Falsterbo lll som bjuder på en mix av tradition och nyskapande med inspiration från den svenska sommaren. Även Sandberg tapeter har valt att ta fram kollektionen Ett hem som innehåller vackra blomster i både klassisk och modern tappning.

Golvabia

Stort eller litet mönster?
Det finns givetvis både stor- och småmönstrade tapeter, men vad passar egentligen bäst i hemmets alla rum? Ett tips är att välja småmönstrade tapeter i de rum som ska ha en lugnare atmosfär, exempelvis i ett sovrum eller kök. De stormönstrade tapeterna gör sig i stället väldigt bra i hall och vardagsrum. En tapet med stort mönster kräver dock sitt utrymme, så tänk på att inte kombinera den med en massa tavlor och dylikt för då kan tapeten tappa sin wow-effekt.

Vi på Debora håller självklart koll på de senaste tapettrenderna och har ett stort utbud från både nationella och internationella tapettillverkare. Har ni svårt att bestämma er så finns det även möjlighet att låna hem tapetprover, så att ni i lugn och ro kan välja rätt tapet för just ert hem.

Bilder: Boråstapeter, Sandberg tapeter och Golvabia

Boka telefonrådgivning

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så fort vi kan

0
    0
    Din varukorg
    Din varukorg är tomTillbaka till butiken