Vad är skillnaden mellan klinker och kakel?

Klinker och kakel, är det samma sak? Nej, det finns faktiskt en del skillnader mellan dem. De är till exempel gjorda av olika material samt lämpar sig för olika slags miljöer. Här nedan reder vi ut skillnaden!

Klinker – passar till golv och vägg

Klinker tillverkas av stengods, vilket är ett väldigt slitstarkt material. Det passar således utmärkt för både golv och väggar. En del klinkerplattor är även frostbeständiga och kan användas utomhus, utan att de riskerar att spricka. Rekommendationen är att ha ett avstånd på 4-6 mm mellan klinkerplattorna för att det ska gå bra att foga.

Kakel – passar till väggar

Kakel är glaserade keramikplattor, som är gjort av poröst lergods. Det passar perfekt till hemmets alla väggar – kök, badrum, hall, vardagsrum och sovrum. Materialet är dock skört och ska inte användas till golv då det riskerar att gå sönder. Kakel rekommenderas att sättas upp med ett avstånd på 2-3 mm, för att det ska bli enkelt att foga.

Bilder: Konradssons Kakel

Boka telefonrådgivning

Lämna ditt telefonnummer så ringer vi upp dig så fort vi kan

0
    0
    Din varukorg
    Din varukorg är tomTillbaka till butiken