Hur målar man inomhus?

Det behöver inte vara svårt att måla! Genom att ha bra utrustning och målarfärg av hög kvalitet så kan vem som helst bli ett målarproffs. För att hjälpa dig på vägen har vi sammanställt information om den viktigaste utrustningen, de förberedelser som behövs göras samt hur du målar på bästa sätt.

Ett första steg innan du börjar att måla är att se till att du har all utrustning som behövs. Du vill inte börja måla, för att sedan upptäcka att det fattas saker. För att hjälpa dig på traven har vi skapat en lista över utrustning behövs.

 • Skyddsutrustning
 • Rengöringsmedel
 • Slippapper
 • Målartejp
 • Spardyna
 • Pensel eller roller
 • Förlängningsskaft
 • Färgbehållare

Förberedelser vid inomhusmålning

Innan du börjar att måla är det viktigt att ägna tid åt förarbete. Det är A och O för att se till att målningen sedan blir slät och täckande. För det första är det viktigt att noggrant rengöra ytorna som ska målas, så att det inte finns damm eller smuts. Därefter är det dags att spackla – om väggen har ojämnheter eller sprickor. Låt spacklet torka och slipa sedan ytan. Glöm även inte att täcka allt som ska skyddas ifrån färg! Golv och möbler kan täckas med skyddspapper, medan till exempel fönsterlister kan täckas med tejp.

Dags att måla!

Om du har gått igenom stegen ovan, så är du nu redo för att äntligen börja måla! Det första lagret ska du grundmåla. Genom att grundmåla ser du till att målarfärgen fäster mycket bättre. Därefter är det dags att täckmåla väggen med valfri färg! Här behövs det oftast 1-2 lager för att färgen ska bli heltäckande. Använd rikligt med färg när du målar, det blir inget bra resultat om du målar med en allt för torr pensel eller roller.


Spana in Teknos enkla guide kring inomhusmålning!
Här nedan kan du hitta utförliga guider från vår leverantör Teknos:

Video: Teknos

Bilder: Pixabay.com

0
  0
  Din varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken