Skötselråd för din heltäckningsmatta!

Behöver du tips på hur man håller sin heltäckningsmatta i tipp topp form? Leta inte mer! Med dessa enkla råd och tips hjälper vi dig med eventuella olyckor eller besvär vardagslivet kan orsaka. Olyckor är oundvikligt, men bör inte påverka din heltäckningsmattas komfort eller utseende. Så oroa dig inte, det är faktiskt enkelt!

Det mest självklara tipset är såklart att undvika olyckor gällande din heltäckningsmatta. Men som vi redan vet, skit händer. Regelbunden dammsugning är självfallet viktigt så som det är för alla ytor. Glöm bara inte att ändra dammsugarens munstycke till utan borste, annars kan det orsaka slitage på mattan och det vill vi verkligen undvika. 

Fläckar är något som händer hela tiden och vi kan inte förväntas vara perfekta. När fläckar uppstår på din matta är det viktigt att hantera dessa så fort som möjligt. Det viktigaste att komma ihåg är att aldriga gnugga på fläckar då detta endast gör fläcken större. Istället bör du badda fläcken med kallt vatten och sedan suga upp fläcken med en torr trasa. Vissa fläckar är såklart tuffare än andra, då rekommenderar vi anpassade rengöringsmedel eller professionell hjälp. Detta för att säkerställa mattans återhämtning. 

Mer skonsamma fläckar är till exempel, te och kaffe. Dessa typer av fläckar bör även hanteras som redan beskrivits, men något bra att veta är att fläckar som innehåller naturliga färgämnen oftast försvinner genom naturligt ljus. Fortsättningsvis är det även viktigt att komma ihåg att bara använda rengöringsmedel utan blekmedel i, annars riskerar detta missfärgningar och ännu mer fläckar i mattan. 

Ett oundvikligt besvär som kan komma med heltäckningsmattor är tryckmärken. Om du planerar att möblera om ett rum med en heltäckningsmatta kan dessa tryckmärken göra ont i ögonen. Men oroa dig inte för dessa går att ta bort med några enkla steg. Det lättaste sättet är att dammsuga märket med det lilla munstycket tills luggen är återställd. Fungerar inte detta så behöver du badda märket med lite varmt vatten och försiktig kamma upp luggen. Voila, en helt återställd heltäckningsmatta som komplementerar den nya möbleringen. 

Bilder: Unsplash.com

0
    0
    Din varukorg
    Din varukorg är tomTillbaka till butiken